İpek Saten Kumaş Nedir?

İpek Saten Kumaş Nedir?

İpek, tekstil dünyasında kullanılan en doğal kumaş türlerinden biridir. İpek böceğinin kozalarından çıkarılan ve iplik haline getirilen ipek, parlak ve ince bir tel şeklindedir. İpek böceği ilk kez Çin'de yetiştirilmiş ve yine burada dokunmaya başlanmıştır. Zaman içerisinde tüm dünyaya yayılan ipek kumaş türleri, hazır giyim sektöründe şal, eşarp, elbise, gömlek, bluz ve etek gibi farklı parçalarda kullanılır. En sık tercih edilen ipek kumaş türlerinden olan ipek saten, pürüzsüz ve parlak bir ipek türüdür. İpek saten, kaygan dokusu ve canlı renkleriyle dikkat çeker. Genellikle floş, asetat ve ipek ipliğinden dokunan ipek satenler, iyi bir işçilik ve tasarım ile yaz mevsimine damgasını vuracak elbiselere dönüşebilir. İpek saten kumaş, yazın kişiyi serin tutan son derece konforlu bir kumaş türüdür. İpek kumaştan tasarlanan elbiseler sıcak havalarda şık ve rahat bir kıyafet seçeneği olabilir. Özel gecelerde, düğün ve nişanlarda tercih edilen ipek saten elbiseler, birbirinden zengin renk alternatifleriyle de beğeni toplar. İpek saten kumaş sadece hazır giyim sektöründe tercih edilen bir kumaş türü değildir. İpek satenden üretilen nevresim takımları kişiyi yazın serin, kışın ise sıcak tutan kumaş dokusu nedeniyle oldukça sık tercih edilir. İpek saten kumaş ev dekorasyonunda da kullanılır. İpek satenden dikilen yastık kılıfları klasik oturma gruplarına hoş bir hava katabilir.

İpek Saten nedir, özellikleri nelerdir? İpek Saten kumaş nasıldır?

Saten kumaş nedir, özellikleri nelerdir? Saten kumaş nasıldır?

İpek Saten kumaş parlak ve yumuşak dokusuyla insanların en çok tercih ettiği kumaş türlerinden biri. Genellikle tekstil sektöründe kullanılan saten kumaşlar ipek satenler abiye ve gömleklerde, pamuk satenler gecelik, gömlek, pijama ve nevresim takımlarında kullanılır. İpek saten kumaşı estetik ve şıklık açısından en beğenileni olduğu için fiyat bakımından da maliyetli bir kumaştır. Saten kumaş fiyatları hakkında detaylı bilgiler hazırladık. Saten kumaş özellikleri ve ayrıntıları…

İPEK SATEN KUMAŞ NEDİR?

İpek ve pamuktan dokunarak işlenen, parlak ve pürüzsüz görüntü sağlayan kumaş türüne saten kumaş denir. Dantel kumaşları olarak da kullanılan bu kumaş türü daha çok gelinliklerde tercih edilmektedir. Dantel kumaşın en büyük avantajı birçok alanda kullanılabilmesi ve güzel görüntü vermesi. Saten kumaşlar içerisinde düşes saten de sıklıkla kullanılan türüdür.

 

İPEK SATEN KUMAŞ ÖZELLİKLERİ

İpek Saten kumaş özelliklerini merak edenler "Saten kumaş nasıldır" Sorusunun yanıtını araştırıyorlar. İşte özellikleri:

  • Kat kat etek görünümü kazandırır.
  • İnce yapılır ama iç kısmı göstermez.
  • Vücut fazlalıklarını belli eder.
  • Kalınlıkları ve parlaklıkları ayrıt edici özellikleridir.
  • İnce saten düzgün durmazken, kalın saten kumaş net görüntü sağlar.
  • Dokuma sıklığı oldukça yoğundur.

Etiketler: ipek saten, ipek saten kumaş, ipek saten nedir, ipek saten kumaş nedir
Kasım 10, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR