Tesettür Giyim Nedir?

Tesettür Giyim Nedir?

Tesettür Giyim Nedir?

Giyim sektöründe ihtiyaçlara göre oluşmuş birçok birbirlerinden farklı tür bulunmaktadır. Bu ihtiyaçlar zamanla modanın gelişmesi ile oluşmuş olduğu gibi diğer bir yandan da dini tercihlere uygun olarak giyinme ihtiyacının doğması sonucunda oluşmuş olanları da mevcuttur. Dini tercihlere göre giyim ihtiyacı sonucunda oluşmuş bir giyim türü de tesettür giyimdir. İslam dinine uygun olan kıyafetleri kapsayan bu giyim türünün, İslam dininin vücudun çoğunun örtülerek giyinilmesini talep etmesi üzerine bünyesindeki kıyafetler buna göre şekillenmiştir. Tesettür giyim için özellikle de yeni kapanacak olan kişilerde oluşan bir yanılgı da kıyafet çeşidinin oldukça az olduğu yönündedir. Fakat neredeyse her tarz kıyafet bu giyim türüne de uyarlanarak alıcısına sunulmaktadır. Bir örnek vermek gerekir ise de; özellikle özel günlerin aranan ve de sevilen parçası olan elbiseler, tesettür elbise kategorisi içerisinde çeşitli model ve renklerde ilgililerine sunulmaktadır. Tesettür giyim tarzında vücudun büyük bir kısmının gözükmeyecek şekilde örtülü olması gerekliliği özellikle de yaz aylarında kişiler için korkutucu olabilmektedir. Bu hususun korkutuculuğunun önlenmesi için ise bu giyim türündeki kıyafetlerin pamuklu ve hava alabilen kumaştan yapılıp yapılmadığı göz önünde bulundurularak kıyafet satın alınmalıdır.

Tesettür, kelime anlamı olarak kapanma, perdeleme, örtme anlamına gelir. Tesettür, İslam kültüründe çoğunlukla kadınların kıyafetleri ile ilgili tanımlamalarda kullanılan örtünme anlamında bir kavramdır. Arapça “setr” kökünden gelen tesettür, İslam İnancına sahip olan ve bu konuda muhafazakar bir görüşe sahip kadınların, dini kural ve kaidelerde belirtildiği üzere vücutlarının belli bir kısmını örtmeleri anlamında kullanılmaktadır. Tesettür için kısaca örtünme tabirini kullanabiliriz. Tesettür giyim ise, muhafazakâr müslüman kadınların günlük hayatlarında İslam İnancına uygun olarak giyinmek için kullandıkları giyim ürünü ve giyim tarzının geneline verilen isimdir. 

Tesettür giyim; elbise ve pantolon başta olmak üzere bir kadının gardırobu için ihtiyaç duyabileceği tüm tesettür parçalarını tek bir çatı altında toplayan elbiselerdir. Kapalı giyim dendiğinde akla gelen ilk parçalardan biri olan tunikler, dökümlü kumaş seçenekleri ve modaya uygun renk ve modelleri ile eşarp, elbise gibi parçaları içine alır. 

Giyim tarzları, kişiye göre farklılıklar gösterir. Bazıları yaşadığı bölgeye göre, bazıları beğendiği tarza göre, kimisi modaya göre kimiside inançlarına göre giyinir. Ancak hepsinin ortak özelliği güzel ve şık bir görünüm amaçlıdır. Ülkemizde inancına göre giyinenler tesettür elbise kullanmayı tercih ederler. Tesettür elbise tarzı toplumumuzda önemli bir tutmakta ve giyim firmaları bu yönde tasarımlar ortaya koymaktadır. Modaya ve her beden uygun tesettür elbise modelleri artık günümde çok yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanmıştır. Her mevsimin şartlarına göre olsun, iş yeri için olsun özel günler için hatta düğünlerde gelinlikler için dahi tesettür tarzı modeller kullanılmaktadır. Kültürel ve ahlaki değerler göze alınarak üretilen tesettür elbiseler, hangi modelde olursa olsun İslami şartlara göre tasarım edilmekte ve üretilmektedir. Muhafazakar bayanların rahat rahat güvenli bir biçimde giyebileceği tesettürlü elbiseler, abiye ve tunik elbise olarak üretiliyor. Tesettür elbisede bir diğer önemli detay da eşarptır. Eşarplar, tesettür elbiseyi tamamlayan en önemli ürünlerdir. Bunun yanında panço, yelek ve tesettür ceketleri de muhafazakar hanımların tam isteğine göre üretilmektedir. 

 

 

Özel Tasarımlarıyla Şık ve Kaliteli Tesettür Giyim Markası: SOOF Official

SOOF Official, özel tasarım ürünleri ile kendisine has tarzı ve kalitesi sebebiyle tesettür giyim türü içerisinde öne çıkan markalardan biri olmaktadır. Günlük giyimden özel günler için üretilen kıyafetlere kadar ürün çeşitliliğine sahiptir. Kullanıcılarına sunduğu ücretsiz kargo seçeneği sayesinde kişiler bu sitenin ürünlerine ayrıca bir kargo bedeli ödemelerine gerek kalmadan sahip olabilmektedirler. Buna ek olarak ise 9 taksite kadar taksit imkânı da kullanıcıları tarafından tercih edilebilmektedir. Ayrıca internetten alışverişin giderek güvensizleşmesi sonucunda çoğu kişi kartıyla ilgili bilgileri sitelere vermek istememektedir, eğer sizin de böyle bir tereddüdünüz varsa bu sitenin size sunduğu kapıda ödeme imkânından yararlanabilirsiniz de.

Etiketler: tesettür giyim, tesettür giyim nasıldır, tesettür giyim nedir, tesettür, tesettür nedir, tesettür modelleri, tesettür giyim modelleri, tesettür elbise, tesettür takım, tesettür tulum
Kasım 14, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR